Facebook Instagram
Noa Heem
Kalender

kalender 2023

Wedstrijden 

Feestavond 

 

 


Nieuws

Furos in de Hub

Het verhaal van Furos nu in de Hub Kerkrade
Op het grote scherm in theater/bibliotheek in Kerkrade lees en zie je nu in 30 foto’s het verhaal van VC Furos in vogelvlucht. 
Even terug in de tijd, vanaf de oprichting in 1956, kampioenen door de jaren heen en hoe Furos onderdeel is van de Kerkraadse samenleving 
 

 ____________________________________________________________________________________________________________


In memoriam Math Ploum 

Op zaterdag 23 september is de oprichter van de georganiseerde volleybalsport in Kerkrade, de heer Math Ploum, op 88-jarige leeftijd overleden. Op 9 september 1956 was Math 22 jaar oud en richtte hij samen met Toon Beckers de Kerkraadse volleybalclub Roda op. De club fuseerde in 1972 met Set-Up uit Chevremont, waardoor de naam Volleybalcombinatie Furos ontstond.
  

Niet alleen het sportieve element van het volleybalspel heeft Math altijd geboeid, ook het sociale element. Het, na afloop van de training of wedstrijd, gezellig nababbelen over de sport of andere onderwerpen hoorde erbij. Hij benadrukte echter ook steeds dat de volleybalsport een sport is waar voor elkaar gevochten moet worden; de tekortkomingen van de een moeten worden opgevangen door de ander.

Dat motto stond voor Math ook altijd voorop als het ging om besturen. Binnen het volleybal heeft hij bij Furos jarenlang allerlei bestuurstaken vervuld en ook bij de Nederlandse Volleybalbond was Math jarenlang actief vanuit het bondsbureau in Sittard.

Of dat niet al genoeg was, is Math ook een van de grondleggers geweest van de Kerkraadse Sportraad, tegenwoordig Sportstichting Kerkrade. Hij stelde meer dan 50 jaar lang alles in het werk om het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Kerkrade van gedegen advies te voorzien over alles wat in Kerkrade met sport en bewegen te maken had.

Zijn jarenlange tomeloze inzet voor de sport en de volleybalsport in het bijzonder, bleef voor de Kerkraadse gemeenschap niet onopgemerkt. Tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van Furos in 2006, werd door het gemeentebestuur van Kerkrade het ere-burgerschap van de Gemeente Kerkrade aan Math toegekend.

VC Furos heeft veel te danken aan Math Ploum. Zonder hem zou Furos nooit de bloeiende volleybalclub hebben kunnen worden, die Furos vandaag is.

We wensen zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit grote verlies.Bestuur en leden van VC Furos 

 

 _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

VC Furos groeit!


Tegen alle trends in mag Furos, met ruim 200 leden, zich verheugen op een flinke aanwas. Alleen al de laatste 2 seizoenen meer als 50 jeugdleden erbij. En daar zijn wij als vereniging enorm trots op .

Momenteel helpen vele vrijwilligers en (hulp)trainers bij het runnen van de vereniging, het begeleiden, opleiden en het trainen van onze CMV-, jeugd-, dames- en herenteams. En omdat Furos blijft groeien, kunnen wij overal extra handjes gebruiken. Je krijgt er ook veel voor terug. Voldoening, plezier, vriendschappen voor het leven, een groot sociaal netwerk en energie!


Dus…Ben jij lid, ouder, vriend of vriend in spe en wil je deel uitmaken van de Furos familie en samen met ons onze vereniging nog groter en sterker maken, stuur dan een mailtje naar techniek@furos.nl.


Wij zijn Furos! 

________________________________________________________________________________________________________________________________ 

  

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

 

 


Trainingsschema

We trainen op 4 locaties; Sporthal Rolduc, Sporthal Vie, Basisschool Spoorzoeker en het Flexiforum.

SocialMedia
skyline kerkrade