Facebook Instagram
Noa Heem
Kalender

kalender 2023

 

Seizoensstart 2023-2024

Zaterdag 9 september 2023 vond er de jaarlijkste kick-off plaats in sporthal Rolduc.

Via onze Facebook pagina kunt een impressie vinden van deze meer dan geslaagde dag ook kunt
u via onderstaande op onze Facebook pagina komen.

 


Nieuws


In memoriam Math Ploum 

Op zaterdag 23 september is de oprichter van de georganiseerde volleybalsport in Kerkrade, de heer Math Ploum, op 88-jarige leeftijd overleden. Op 9 september 1956 was Math 22 jaar oud en richtte hij samen met Toon Beckers de Kerkraadse volleybalclub Roda op. De club fuseerde in 1972 met Set-Up uit Chevremont, waardoor de naam Volleybalcombinatie Furos ontstond.
  

Niet alleen het sportieve element van het volleybalspel heeft Math altijd geboeid, ook het sociale element. Het, na afloop van de training of wedstrijd, gezellig nababbelen over de sport of andere onderwerpen hoorde erbij. Hij benadrukte echter ook steeds dat de volleybalsport een sport is waar voor elkaar gevochten moet worden; de tekortkomingen van de een moeten worden opgevangen door de ander.

Dat motto stond voor Math ook altijd voorop als het ging om besturen. Binnen het volleybal heeft hij bij Furos jarenlang allerlei bestuurstaken vervuld en ook bij de Nederlandse Volleybalbond was Math jarenlang actief vanuit het bondsbureau in Sittard.

Of dat niet al genoeg was, is Math ook een van de grondleggers geweest van de Kerkraadse Sportraad, tegenwoordig Sportstichting Kerkrade. Hij stelde meer dan 50 jaar lang alles in het werk om het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Kerkrade van gedegen advies te voorzien over alles wat in Kerkrade met sport en bewegen te maken had.

Zijn jarenlange tomeloze inzet voor de sport en de volleybalsport in het bijzonder, bleef voor de Kerkraadse gemeenschap niet onopgemerkt. Tijdens de viering van het 50-jarig bestaan van Furos in 2006, werd door het gemeentebestuur van Kerkrade het ere-burgerschap van de Gemeente Kerkrade aan Math toegekend.

VC Furos heeft veel te danken aan Math Ploum. Zonder hem zou Furos nooit de bloeiende volleybalclub hebben kunnen worden, die Furos vandaag is.

We wensen zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit grote verlies.Bestuur en leden van VC Furos 

 

 _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

VC Furos groeit!


Tegen alle trends in mag Furos, met ruim 200 leden, zich verheugen op een flinke aanwas. Alleen al de laatste 2 seizoenen meer als 50 jeugdleden erbij. En daar zijn wij als vereniging enorm trots op .

Momenteel helpen vele vrijwilligers en (hulp)trainers bij het runnen van de vereniging, het begeleiden, opleiden en het trainen van onze CMV-, jeugd-, dames- en herenteams. En omdat Furos blijft groeien, kunnen wij overal extra handjes gebruiken. Je krijgt er ook veel voor terug. Voldoening, plezier, vriendschappen voor het leven, een groot sociaal netwerk en energie!


Dus…Ben jij lid, ouder, vriend of vriend in spe en wil je deel uitmaken van de Furos familie en samen met ons onze vereniging nog groter en sterker maken, stuur dan een mailtje naar techniek@furos.nl.


Wij zijn Furos! 

________________________________________________________________________________________________________________________________ 

  

Primeur voor VC Furos, MAXI van het jaar!
 
MAXI van het jaar!


Al jaren kennen wij bij VC Furos de “CMV-er, mini van de maand”, maar tijdens het laatste CMV toernooi van dit volleybalseizoen introduceerden wij een nieuw ludiek fenomeen:

De MAXI van het jaar!


Een speler en speelster die zich naast het spelen bij VC Furos ook bij nevenactiviteiten inzetten en zeker een meerwaarde voor de vereniging zijn, werden afgelopen zondag op luchtige wijze in het zonnetje gezet. 
De CMV-organisatie heeft dit jaar gekozen voor Michelle de Groot(D1) en Tim Vrancken (H2). Zij werden op ludieke wijze beloond.


Het programma dat de CMV-er, mini van de maand bij de seniorenteams doorloopt, stond ook voor de MAXI van het jaar op de planning, maar dan bij de CMV-teams. Na wat (jolige) foto’s te hebben gemaakt, ontvingen Michelle en Tim van voorzitter Caroline Szalata een ingelijst certificaat ter herinnering aan deze dag en gingen ze met het nagenoeg complete CMV-team op de foto. En dan is het moment aangebroken waar beiden lang op gewacht hadden. De eerste bal serveren bij niveautje 6 en hopelijk een punt scoren. Michelle en Tim waren super enthousiast en kregen er maar geen genoeg van. Aan het einde van de ochtend werden ze in de kantine getrakteerd op een drankje en wat lekkers.


Michelle en Tim, wat was het gezellig. Jullie zijn echte Furos toppers!  
   
  

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

 

 

CMV Niveau 4 Regio Kampioenschap 

Vandaag mocht Lindsey met haar team (Lindsey, Nero, kylian en Romy) mee doen aan de regio zuid kampioenschappen.

En ik had de eer om samen met Erik dit super team te mogen coachen.

We gingen er naar toe met het idee dat we vooral veel lol gingen hebben, het is een hele ervaring voor iedereen om dit mee te mogen maken. En wat de uitslag ook zal worden we gaan genieten. Eerst hadden ze een poule fase waarbij ze alle drie de wedstrijden dik wonnen.

We kregen heel veel complimenten van alle andere coaches en scheidsrechters dat we een super leuke team hebben die buiten dat ze veel talenten hebben ook zo veel lol beleefde. Er werdt dus niet alleen door ons maar ook door andere genoten van ons teampje.

Na de poule fase kwam de kwartfinale dat werd al iets lastiger maar na een 3 setter was de winst toch echt dik voor ons. We waren namelijk iets te zenuwachtig in de eerste set.

Toen de halve finale tegen ook een goede team. Deze hebben ze hard gestreden maar de bal viel net verkeerd, dus op naar de kleine finale voor plek 3.

En ook die wonnen we overtuigend met een twee set winst.

Klik hier voor meer foto's 

 Tekst : Jane van der Helm-Rodenburg ( moeder Lindsey en coach ) 

 

 CMV Toernooi 2023


Trots op onze meer dan 50 vrijwilligers die vandaag van 08:00 uur tot 17:30 uur hielpen bij het organiseren van ons CMV jeugdtoernooi in sporthal Rolduc.

Het 9e en tevens laatste CMV jeugdtoernooi van dit seizoen. Veel van onze jeugd speelde voor de eerste keer op een hoger niveau. Er werd met veel plezier, enthousiasme en inzet volleybal gespeeld.

De foto’s ( klik hier ) geven een impressie van de wedstrijden, de sfeer in de sporthal en de organisatie van ons jeugdtoernooi.

Hieronder alle 9 Furos teams en de behaalde toernooi eindstand in de verschillende poules;

Furos N2.1. een 4e plaats.

Furos N2.2. een 1e plaats.

Furos N3.1. een 1e plaats.

Furos N3.2. een 5e plaats.

Furos N4.1. een 4e plaats.

Furos N4.2. een 1e plaats.

Furos N5.1. een 2e plaats.

Furos N6.1. een 5e plaats.

Furos N6.2. een 4e plaats. 


Trainingsschema

We trainen op 4 locaties; Sporthal Rolduc, Sporthal Vie, Basisschool Spoorzoeker en het Flexiforum.

SocialMedia
skyline kerkrade